Bij Heuma denken wij niet alleen graag met jou mee, jij denkt ook met ons mee. Alle medewerkers worden betrokken bij de besluitvorming die hen aangaat. Zo wordt dus niet alleen over jou beslist, je beslist zelf mee. We werken vanuit het basisprincipe van de sociocratie: Heumacratie noemen we dat!

Sociocratie is een bestuursvorm die uitgaat van gelijkwaardigheid van individuen. Dat is precies hoe wij er bij Heuma over denken. We vragen je om mee te denken over beleidszaken die jou aangaan. Jij bent natuurlijk de expert binnen jouw vakgebied, daarom hechten we veel waarde aan jouw mening. Of je nu technische onderhoudswerkzaamheden uitvoert of aan de slag gaat als data specialist, proces operator, lasser of loodgieter; jouw stem telt mee in onze Heumacratie.

Jouw stem telt

Iedereen geeft zijn input tijdens het nemen van een besluit. Je kunt bezwaren hebben, mits ze maar niet zo sterk zijn dat ze jouw medewerking aan de uitvoering in de weg staan. Als iedereen uiteindelijk bereid is en in staat is om een besluit uit te voeren dan gaan we er met z’n allen voor.

Binnen de Heumacratie geldt geen vetorecht. Als je overwegende bezwaren hebt tegen bepaalde beleidszaken, dan zal je deze concreet en specifiek moeten onderbouwen zodat gezocht kan worden naar een passende oplossing. Dit betekent echter niet automatisch dat het voorstel wordt aangepast. Door de overwegende bezwaren samen te bespreken kunnen deze ook verdwijnen of veranderen, bijvoorbeeld omdat het voorstel beter wordt begrepen of doordat je leert hoe anderen met deze bezwaren omgaan.

We love your job

Een baan is pas een goede baan wanneer jij er echt blij van wordt. En omdat mensen beter presteren wanneer ze in hun element zijn, vinden we het bij Heuma belangrijk dat jij meedenkt. Daarom zorgen wij ervoor dat jij zelf invloed hebt op jouw job en je écht part of the family bent.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen bij Heuma? Meld je dan aan.

Aanmelden