Talent Pool Heuma biedt oplossingen voor krappe arbeidsmarkt

Jong talent in twee jaar succesvol laten functioneren als vakvolwassen installatiemonteurs. Dat is de doelstelling van de Heuma Young Talent Pool. De jongeren gaan tijdens een intensief trainingsprogramma aan de slag met vakinhoudelijke zaken, persoonlijke ontwikkeling en talentmanagement. Deze unieke aanpak biedt een lange termijnoplossingen in het tekort aan installatietechnici.

Het werken met jonge mensen wordt niet altijd als even prettig ervaren. De teleurstelling die bedrijven vaak ervaren is het gebrek aan interesse en motivatie. Heuma heeft haar kandidaten eerst streng geselecteerd op de benodigde soft-skills die nodig zijn om van je loopbaan in de techniek een succes te maken. Immers, zaken als communicatie, creativiteit, flexibiliteit en passie zijn in een snel veranderende omgeving evenredig belangrijk als technische vakkennis.

Persoonlijke ontwikkeling:

Zij leren zichzelf beter kennen op een natuurlijke en ervaringsgerichte manier. Daarbij geven wij ze inzichten in hun natuurlijke communicatie en gedragsstijlen. Zij leren stijlen van mensen in hun omgeving te herkennen en zo op basis van consensus (technische) problemen op te lossen.

Vakinhoudelijke kennis:

Alle Young Talent medewerkers in de uitvoerende functies hebben minimaal een niveau 2 diploma en studeren voor niveau 3. Daarnaast zijn er velen die reeds in het bezit zijn van niveau 3 en die doorstuderen of gespecialiseerde vakgerichte opleidingen en cursussen volgen. Heuma is een erkend leerbedrijf en beschikt over drie leermeesters op minimaal hbo-niveau die het Young Talent team terzijde staat in persoonlijke ontwikkeling en vakinhoudelijke kennis.

Young Talent medewerkers in engineeringsfuncties studeren op niveau 4 of hebben dit diploma reeds in hun bezit. Vanuit hier volgen zij aanvullende opleidingen en cursussen.

Talentmanagment:

Door het maken van duidelijke afspraken met opdrachtgevers van Heuma over wat zij kunnen en mogen verwachten van de Heuma Young Talent medewerkers, kunnen zij excelleren binnen hun projectomgevingen. Mede door de diversiteit aan opdrachtgevers en hun specialisme kunnen zij zich breed ontwikkelen.

Het Heuma Young Talent programma staat dus op drie pijlers; vakinhoudelijkheid, persoonlijke ontwikkeling en talentmanagement. In een prettige werksfeer met volop ruimte voor ontwikkeling kunnen de Young Talent medewerkers zich ontwikkelen, dat is wat jongeren willen. Een hoog salaris of een laptop is van ondergeschikt belang.

Hun kennis gecombineerd met leergierigheid, enthousiasme en ambitie vertaald zich tot hardwerkende medewerkers die het verschil kunnen maken op de projecten, dat is wat opdrachtgevers willen. Heuma neemt het complete programma voor haar rekening, hier worden opdrachtgevers niet mee belast. Uiteraard worden opdrachtgevers wel geïnformeerd en betrokken waar nodig.

Er zijn ook installateurs die participeren in onze Young Talent Pool. Bent u ook geïnteresseerd of wilt u ook participeren in onze Young Talent Pool? Wij komen u graag vertellen wat de mogelijkheden en voordelen zijn. Bel voor meer informatie 088 – 2010 733.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen bij Heuma? Meld je dan aan.

Aanmelden