De zes vragen die je zou moeten stellen tijdens een sollicitatiegesprek.

Iedereen weet dat je vragen moet stellen tijdens een sollicitatie.

Als je niet de juist vragen stelt dan mis je een prachtige en belangrijke kans om de diepte in te gaan en er echt achter te komen wat er speelt. Onderstaande vragen geven je nog hele waardevolle informatie;

1. Is dit een vacature of een nieuwe positie en hoe is deze ontstaan?

Vaak wordt niet gevraagd waarom de positie vrij is gekomen en dat zou men wel moeten doen. Het is een hele normale vraag, en zelfs als hij niet grondig wordt beantwoord is het vaak mogelijk om in te schatten of er iets mis is als de interviewer zich ongemakkelijk voelt. Want is er een hoog verloop binnen het bedrijf?

Dat brengt ons op de volgende vraag:

2. Hoe is het verloop bij het team (of bij het bedrijf)?

Het is heel normaal als je dit vraagt. Als je het op een zekere en niet beschuldigende manier vraagt laat het zien dat jij iemand bent die strategisch en zorgvuldig beslissingen maakt. Iedere werkgever zal dit kunnen waarderen.((Als je erachter komt dat het ontslagpercentage abnormaal hoog is moet je vragen (en nog steeds zonder beschuldigend over te komen) hoe dit komt en of het bedrijf maatregelen heeft om dit cijfer naar beneden te halen.)) Een hoog ontslagpercentage, zelfs in een industrie waar werknemers normaal gesproken komen en gaan, toont misschien een probleem bij het management, een stressvolle werksfeer, een gebrek aan erkenning bij het personeel, slecht beloningen of een combinatie.

3. Krijgen de teams hun werk normaliter af of word er veel overgewerkt?

Dit is geen rare vraag als je het op een manier weet te stellen die overkomt alsof je probeert te peilen hoe vriendelijk en verbonden het team is, of hoe relaxed de sfeer is. Teams waarvan de leden vaak overwerken zijn vaak ongelukkige teams. Vogel het antwoord op deze vraag uit, zeker als iemand bent die ook graag buiten het werk om nog tijd wil hebben voor zijn privéleven en/of een studie.

4. Hoe gaat het financieel met het bedrijf?

Het komt regelmatig voor dat de baan uiteindelijk niet doorgaat. Zelf na acceptie en het tekenen van het contract. Dit kan verschillende oorzaken; Tegenvallende winst, verlies van een grote cliënt of een abrupt faillissement, waar de nieuwe werknemer geen idee van had op het moment dat hij of zij werd aangetrokken.

Het is helemaal prima (en belangrijk) om te vragen hoe het financieel gaat in het sollicitatieproces. Inzage krijgen in de financiële situatie van een bedrijf is ontzettend belangrijk, want jouw toekomst en persoonlijke ontwikkeling hangt er vanaf.

5. Aarzelt u na dit gesprek nog over mijn kwalificaties?

Dit is een ontzettend enge vraag om te stellen voor de meeste mensen, omdat ze bang zijn dat ze een antwoord krijgen dat ze niet bevalt. Het is toch een belangrijke vraag om te stellen, want als er dingen zijn waardoor de interviewer aarzelt is er geen betere kans om deze twijfel de wereld uit te helpen dan als je nog in gesprek bent.

Als je deze vraag echt niet durft te stellen is het belangrijk om dit te onthouden: als er iets is waar de interviewer door twijfelt en je daar niet naar vraagt, gaat hij of zij een beslissing maken waar die twijfel een factor bij speelt. Als je dit bedenkt is er niet echt een negatieve kant als je dit vraagt.

6. Wat is de missie en visie van het bedrijf?

Waar staat het bedrijf voor? Hebben ze een hoger doel of willen ze alleen maar geld verdienen? Als deze vraag niet beantwoord kan worden lopen zaken als carrière en persoonlijk ontwikkeling moeilijk omdat jij dan wordt gezien als een asset en niet een persoon.

Heuma Services BV: Allemaal hele zinvolle vragen die u zou kunnen stellen want ergens gaan werken moet een KEUZE zijn, want wij zeggen altijd; “je kunt overal werken, maar wil je dat ook?” Bij Heuma gaan we graag met je in gesprek en hebben we gelijk de 7de vraag voor je

7. Hoe is Heuma “De best presterende werkgever 2016” in haar branche geworden?

Misschien wel omdat wij op de bovenstaande vragen een goed antwoord hebben of zijn het toch antwoorden die je gaan verrassen…??!!

Wie deze vragen bij Heuma kan beantwoorden? Dat is David van de Rijdt of Marc Heussen, zij zijn te bereiken op nummer 088-2010733.

Bekijk onze vacatures en kom je visie delen en je vragen stellen.

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen bij Heuma? Meld je dan aan.

Aanmelden